Wednesday, 10 December 2014

SET KESUBURAN SHAKLEE, HAMIL, SET KESUBURAN PCOS SHAKLEE


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Di Ubati Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati

Alhamdulillah selepas berjaya membantu rakan-rakan saya mengandung (CLICK DI SINI), saya nak share secara detail set kesuburan dan set kesuburan PCOS. Secara ringkasnya mengenai vitamin-vitamin yang terbaik dalam set-set ini.


A) Vitamin Asas (Family Wellness Set):

 Vitamin Asas sangat penting bagi permulaan untuk kita betulkan segala kekurangan nutrisi di dalam badan kita. Sebab sepanjang kita hidup, kita selalu lupa akan keseimbangan nutrisi dalam pengambilan makanan.  Betul atau Betul... So, kita betulkan dahulu dengan Vitamin Asas oleh Shaklee.

1) Vita-Lea (Multivitamin) - 120 biji (4 Bulan)



Ia mengandungi 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan seorang dewasa. Penting bagi membekalkan dan menyeimbangkan keperluan nutrisi dalam badan.

2) B-Complex with Folic Acid - 120 biji (4 Bulan)
 

Vitamin ini lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral. Ia turut memberi tenaga, perasaan tenang dan anti-stress.

Kebiasaannya kita menyarankan agar pengambilan Vitamin B-Complex ini seawal 3 bulan sebelum perancangan mengandung.

3) Energy Soy Protein (2 Bulan)

Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain.

ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.



4) Vitamin-C Sustained Release - 180 biji (6 Bulan)



Kandungan anti oksidannya yang tinggi boleh menghapuskan radikal bebas di dalam badan. Bertindak menghalang sperma dari bergumpal dan menjadikan salur darah lembut, mengembang dan membantu mengalirkan lebih banyak darah. Terutama bagi lelaki yang mengalami masalah mati pucuk.


B) Vitamin Kesuburan Lelaki/Suami:-

Kita panggil Vitamin Cinta.  Vitamin-vitamin yang merangsang hormon dan juga yang menambah jumlah sperma.
 
1) Zinc Complex - 120 biji (4 Bulan)


Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang pembentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.

Kekurangan Zinc bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.

2) Vitamin E Complex dan Selenium - 120 Biji (4 Bulan)


Terkenal sebagai “vitamin seks” kerana ia membantu melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing. Selain fungsi untuk kecantikan, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita.

Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

C) Vitamin Kesuburan Isteri :

Vitamin untuk isteri ini untuk membetulkan system reproduktif dan juga sebagai perapat.

1) GLA Complex - 60 biji (1 bulan )



     Gamma Linolenic Acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega 6. Fungsi GLA untuk wanita adalah menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur.. Seperti yg kita sedia maklum, kitaran haid yg stabil memudahkan wanita mengenal pasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dapat ditingkatkan.

   GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi di mana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yg subur ini juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama dlm jangkawaktu tersebut. Membantu meningkatkan kesuburan dan melegakan PMS (sindrom pra-haid).

2) Alfalfa - 700 biji (2-3 bulan)



Ini paling penting untuk isteri/wanita. Bertindak seperti kacip fatimah. Juga merawat masalah-masalah 'Miss V' (organ reproduktif wanita) seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya. Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

PCOS sangat sinonim dengan pasangan tidak dikurniakan zuriat setelah sekian lama berkahwin (1 tahun ke atas). Kepada anda yang dibelenggu dengan PCOS, usah risau. Shaklee telah membuktikan, pesakit PCOS juga boleh hamil. Usaha dan tawakal menjadi kunci utama. InsyaAllah.

Apa itu PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)?

Dalam ovari normal, folikel akan matang dan membebaskan telur (ovum) melalui tiub fallopio dan seterusnya bergerak ke rahim apabila disenyawakan.

Ovari yang mempunyai masalah PCOS mempunyai banyak folikel telur yang tidak membesar dan tidak matang. Folikel ini tidak terovulasi (melepaskan telur), maka telur tidak boleh disenyawakan.

Apabila ovulasi tidak berlaku, maka hormon progesterone juga tidak akan dilepaskan. Tanpa hormon progesteron, kitaran haid wanita penghidap PCOS menjadi tidak menentu malah ada yang langsung tidak haid.


Apakah simptom PCOS?

1. Overweight
2. Kitaran haid yang tidak menentu. (terlalu sedikit atau langsung tiada)
3. Mudah tumbuh jerawat
4. Bulu roma banyak di tubuh, muka, payudara dan kaki
5. Mood swing (tidak menentu)
6. Masalah kesuburan yang menyebabkan keguguran berulang
7. Menghidap diabetes (kandungan gula dalam darah tidak seimbang)

Bagaimana nak memastikan saya penghidap PCOS atau tidak?

PCOS yang sebetulnya boleh di pastikan dengan ujian darah. Dalam ujian ini, pihak makmal akan mengukur tahap hormon FSH dan LH pada hari ke-2 haid. ( Hormon FSH selalunya lebih tinggi dari LH). Jika LH melbehi tahap FSH sebanyak 2 kali ganda, maka dia akan di sahkan doctor mengalami PCOS. Di harap sesiapa yang rasa ada mengalami perkara seperti di atas dan ingin mengetahui nya boleh menjalani ujian darah untuk mengetahui kebenarannya.

Apa yang penting jika saya disahkan sebagai penghidap PCOS?


Diet tidak berkanji telah di cadangkan boleh menurunkan berat badan dan di harap boleh meningkatkan kesuburan bagi mereka yang mengalami PCOS. Hendak lah pesakit membaca lebih banyak maklumat mengenai diet dan senaman untuk pesakit PCOS. Ini adalah kerana, diet untuk pesakit PCOS amatlah penting.

Pesakit PCOS tidak boleh makan karbohidrat ringkas seperti gula, minuman bergula, kuih muih, mi, kuey teow, lemang, nasi himpit dan lain-lain. Apatah lagi makanan ringan, coklat, aiskrim, kek dan sebagainya. Kadang-kala, nasihat sebegini menyebabkan pesakit terkejut, sedih dan ada juga marah kerana makanan kesukaan tidak lagi ada dalam 'menu'.

Apa supplement Shaklee yang boleh atasi masalah PCOS?

Bertenanglah. Setiap penyakit ada penawarnya. Shaklee mempunyai GLA Complex, Alfalfa Complex dan Omega Guard untuk penghidap PCOS hamil.

In Shaa ALLAH setiap usaha dan tawakal akan membuahkan hasil.  Selalulah meminta pada ALLAH SWT akan rezeki.

Sentiasa berfikiran positif akan setiap ujian yang ALLAH berikan.  Saya mendoakan anda berjaya mengandung dan sihat sentiasa.

Jika anda inginkan nasihat jangan segan silu untuk hubungi saya.  FREE consultation

INGIN MENJADI AHLI SHAKLEE??? SILA CLICK DI SINI

"Peringatan: Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini. 

Wednesday, 12 November 2014

4 JENIS MAKANAN YANG PERLU DIELAKKAN.. SILA BACA.. PASTI MENGEJUTKAN!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Di Ubati Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati

Hari ini saya nak ceritakan tentang apa yang kita makan hari-hari dan side effectnya kepada tubuh badan kita.

4 JENIS MAKANAN YANG PERLU DI ELAKKAN.. SILA BACA.. PASTI MENGEJUTKAN!!

Sebenarnya makanan yang perlu dielakkan sangat banyak.  Tetapi saya nak terangkan hanya 4 jenis makanan yang kita selalu letakkan sebagai “WAJIB” ada dalam setiap rumah. Betulkan???? Kalau disuruh angkat tangan kepada yang membaca penulisan saya ini mesti takda seorang pun yang tidak ada dari 4 jenis makanan yang akan saya bincangkan… hehehe… Akuilah ia…

Saya akan terangkan tentang :-
1) Mee Segera
2) Sardin
3) Minuman 2 in 1
4) Panadol

PERCUMA!! VITA-LEA JOIN SHAKLEE? KEAHLIAN SHAKLEE, PENDAFTARAN AHLI SHAKLEE , KELEBIHAN AHLI SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Di Ubati Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati




[FREE VITALEA ADULT WITH NEW MEMBERSHIP + PRODUK PURCHASE!!]
======================
Starting 1 May 2015, any new member registration layak dapat FREE 1 UNIT VITALEA ADULT, dengan syarat mereka buat belian sekali, sebarang produk yang ada UV.

Contoh kalau beli Shaker tak dapatlah sebab Shaker takde UV.

Tiada minimum UV dikenakan. So kalau new member just register dan purchase 1 botol herbal blend (7 UV) saja pun, dah LAYAK dapat FREE VITALEA.

So please take note yer. Thanks.



Alhamdulillah jika anda sudah makan Shaklee dan Alhamdulillah juga , jika anda berpuas hati dengan ‘hasil’ yang anda dapat?  Jadi semakin sihat, aktif, cantik, kurus dan banyak lagi..hanya anda yang mengetahui kelebihan makan Shaklee.

Belian anda selama ini dengan harga retail??? Tak rugi ke??? Harga Ahli tak dapat, Bonus lagilahkan.. RUGI.. walau untuk diri sendiri…

Sunday, 2 November 2014

Berjaya Hamil dengan Set Kesuburan Shaklee, mengandung, kehamilan Shaklee


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Di Ubati Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati

Menerima perkhabaran gembira dari sahabat saya.  Berita gembira yang beliau telah mengandung 5 minggu setelah 3 tahun mencuba.  SUBHANALLAH... ALHAMDULILLAH... ALLAHUAKBAR...

Alhamdulillah, supplement hanyalah asbab kepada ke kejayaan seseorang mencapai apa yang mereka ingini.  Nak kurus ke, nak cantik ke, nak sihat ke... semua kena usaha...  ALLAH SWT pun memang menyuruh kita berusaha, berdoa dan bertawakal.  Yang penting selalulah meminta dengan ALLAH... sebab ALLAH selalu rindukan doa-doa dari hambaNYA.

Sepanjang setahun ini, kawan saya 2 orang berjaya mengandung dan asbabnya adalah pengambilan supplement dan kawalan emosi yang stabil.

Kes 1



Perkenalan kami ini semasa menaiki bas yang sama ketika pergi dan balik kerja.  Borak punya borak maka terkeluarlah pasal apa saya buat sekarang.  Malah muka saya yang agak ceria buat sahabat saya ini tertarik.  Yalah, dulu muka kusam je... macam orang sakit (memang sakitpun...hehehe)

Set Kehamilan_Mengandung Shaklee yang terbaik, Trimester 1, Trimester 2 & Trimester 3


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Di Ubati Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati





Alhamdulillah, saya nak bercerita sedikit tentang manfaat-manfaat yang anda boleh dapat dalam Set Hamil/mengandung Shaklee.

Set ini terbahagi kepada 3 Set mengikut Trimester Kehamilan/Mengandung.  Saya telah bahagikan kepada 2 seperti di bawah.  Ini kerana set untuk Trimester 2 & 3 adalah sama.

Saturday, 18 October 2014

PART 3 - Testimoni TUMOR BUKAN PENYEBAB "MIN" PERGI DAN TAK KEMBALI..



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”




Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Di Ubati Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati

Alhamdulillah, masih diberikan kesempatan untuk berkongsi cerita saya sebagai seorang pesakit TUMOR. Terfikir juga saya, kalau saya ini yang berpenyakit TUMOR sahaja, dah di hina orang, bagaimana dengan mereka yang mengalami masalah yang lebih teruk??? Al Fatihah sahaja yang dapat saya sampaikan kepada mereka supaya mereka tabah menghadapi hidup ini.



Cerita tentang anak...

ANAK

Anak itu adalah amanah, bukan hadiah
Amanah yang tiada tarikh luput
Amanah yang nilainya mampu meletakkan kita ke syurga
Amanah yang mampu menjerumuskan kita ke neraka

Di mana kita sebagai ibubapa
Di mana kita sebagai anak
Adakah kita mendidik anak menuju ke syurga ?
Adakah kita membawa ibu bapa kita ke neraka?

Yang pengecut tak boleh jadi ibu bapa
Takut kat anak... Takut anak lari..Takut anak benci..
Bukankah sepatutnya takut pada ALLAH???
Takut kerana gagal mendidik???

Ingatlah rakan-rakan semua...
Anak adalah satu anugerah...
Anak adalah satu amanah...

So, please jangan takut pada anak!!!
So, please jangan jadi ibu bapa pengecut
Sentiasa bersama mereka
walau bukan depan mata...

Moga merekalah yang akan mendoakan kita
Moga merekalah harapan anak bangsa
Moga merekalah harapan agama
Moga bahagia kita adalah bahagia mereka...Aamiin..

Sebelum saya meneruskan cerita, saya harap bagi yang belum membaca Part 1 dan Part 2 silalah baca terlebih dahulu untuk kesinambungan cerita.



.........FLASHBACK PART 2.........


Monday, 29 September 2014

PART 2 - KISAH PESAKIT TUMOR DUGAAN, FITNAH DAN HINAAN

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Di Ubati Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati


Terima kasih kerana masih lagi mengikuti kisah saya ini.  Bukanlah tujuan saya menulis blog ini untuk membuka aib sendiri.  Tetapi kerana tanggungjawab saya berkongsi kisah hidup saya dari seorang yang sangat pasif selepas disahkan mempunyai TUMOR di kepala kepada seorang yang sangat bersemangat walau kerap kali di uji oleh ALLAH SWT hingga kini.. Mengharapkan apa yang dikongsikan saya di sini dapat menjadi pengajaran kepada pesakit TUMOR dan orang lain disekeliling.

Penulisan saya ini juga bertujuan supaya orang terdekat memahami kenapa dan apa sebenarnya yang pesakit TUMOR terpaksa lalui.  ini merupakan kesinambungan dari Part 1 dan Part 3.

Adakah sifat pasif saya selama ini adalah habit saya atau itu adalah kesan-kesan sampingan yang saya terpaksa tempuhi??? ... sebenarnya semua itu adalah kesan ubat di awal pengambilan.

Kepada pesakit tumor sentiasalah bermuhasabah diri.  Manfaat setiap ruang...setiap masa yang ada untuk kita berjasa kepada orang ramai dan keluarga.  Rebutlah pahala yang ada.

Kematian itu pasti,
Usah di nanti
Muhasabahlah diri
Moga semua mengerti
Jangan sesekali menyesali
Kuat dan tenangkan diri
sentiasa mensyukuri
Bahagia pasti menanti...
Aamiin..

Tuesday, 23 September 2014

CINTA DAN KASIHKU PADA SI TONIC AJAIB VIVIX SHAKLEE




Pada 2008 Shaklee telah berjaya mengeluarkan The Great Vivix Shaklee dan merupakan produk terbagus Shaklee.  Tidak hairanlah Vivix Shaklee telah banyak membantu rakyat seluruh dunia termasuklah saya dan emak.

Kami merupakan pengguna tegar Vivix Shaklee. Bagi saya Vivix telah memberi kesihatan optimum kepada kami berdua.  Saya tidak lagi mengalami masalah besar dengan TUMOR yang banyak memberi kesan buruk kepada hidup saya.  Yang pernah satu ketika dulu membuatkan saya terpaksa berhenti kerja.

PART 1 - AKU & TUMOR. BAHAYAKAH, CAMNA NI???MATI??


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Salam penuh rasa kasih sayang dan semoga kita semua diberikan kehidupan yang baik, sihat dan bahagia, In Shaa ALLAH.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
“Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Tiada Penyakit Yang Tak Boleh Dirawat Kecuali Mati

Mencegah Itu Lebih Baik Dari Mengubati


Al Kisahnyaaa….(kesinambungan cerita ada di Part 2 dan Part 3)

BAGAIMANA PENYAKIT DI KESAN?

Pada bulan November 2005 saya mengambil keputusan untuk berjumpa dengan doktor mengenai masalah period saya yang on, off, dan lama tempohnya.  Ada ketikanya sehingga 8 bulan period saya tak keluar.  So, saya ke Klinik Putrajaya Presint 9.  Ini pun entah klinik ke berapa saya pergi.

Oleh kerana umur saya dah 30 tahun, Dr Raja Sharifah menyarankan saya untuk ambil darah dan bukan lagi atas sebab Masalah Ketidakseimbangan Hormon yang sering diperkatakan oleh doktor-doktor yang pernah saya kunjungi sebelum ini.  Tetapi atas kemusykilan beliau tentang tahap kesihatan saya.

Masalah ketidakseimbangan Hormon biasanya dialami oleh ramai remaja. Bila emosi tidak menentu, dan stress yang melampau akan mengakibatkan hormon mereka tidak seimbang.  Tapi tidak dalam usia seperti saya.
                                                                                       
Oh ya… kita teruskan cerita dengan perbualan saya dengan doctor.  Bagaimana doktor boleh kesan penyakit saya. (TERIMA KASIH doktor)

Monday, 7 July 2014

SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE 2013/2014, SUNWAY PYRAMID CONVENTION CENTRE,

Bismillahirahmanirahim

Alhamdulillah saya diberikan kesempatan untuk satu menghadiri satu Majlis Gemilang yang di anjurkan Shaklee Malaysia iaitu 2013/2014 National Conference di Sunway Pyramid Convention Centre.

Majlis yang berlangsung selama dua hari bermula 7 June - 8 June 2014 cukup meriah dan cukup buat saya teruja... Yang pasti In Shaa ALLAH saya sudah menempah giliran mendapat award tahun depan atas performance saya tahun ini. In Shaa ALLAH sekali lagi ke National Conference tahun depan.

Saya secara sukarela men'distribute'kan tiket Shaklee National Conference pada rakan-rakan. Tiket tersebut bernilai RM30. Dapat lah mereka merasa kehangatan keluarga shaklee mereka naik ke pentas untuk menerima anugerah.  Mereka yang terima anugerah ini adalah mereka yang berjaya naik rank sehingga Disember 2013.

Saturday, 7 June 2014

Vita-E Complex Shaklee, Vitamin E Shaklee untuk Kecantikan dari segi Kebaikan dan Keburukan

VITA-E COMPLEX SHAKLEE
(Natural Vitamin E & Selenium With Grape Seed Extract)
 
Assalammualaikum & Salam Sejahtera,

Alhamdulillah, masih diberikan umur dan kesihatan yang baik untuk berkongsi ilmu tentang vitamin dan nutrisi di blog kesayangan saya ini. 

Hari ini saya nak kongsikan tentang khasiat Vitamin E Shaklee.

Tahukah anda  untuk mendapatkan khasiat 400IU Vitamin E ( bersamaan dengan sebiji capsule Vitamin E Shaklee) anda perlu makan:
1 kilogram gandum
500ml minyak safflower
8kg badam
500g badam

Sunday, 27 April 2014

KELAS ONLINE MARKETING

"IF YOU'RE GOING TO BE PASSIONATE ABOUT SOMETHING, 

BE PASSIONATE ABOUT LEARNING"



FAST ACTION FAST RESULT... untuk berjaya kita kena cepat bertindak.  Tiada kejayaan yang akan menunggu kita tanpa usaha dari kita...

Saturday, 26 April 2014

RAIKAN SETIAP KEJAYAAN


Alhamdulillah... seronok mendapat ilmu baru dari Master Firdaus.

Rupanya selama ini saya tak buat pun welcoming untuk anak-anak baru saya.  Begitu juga tak kongsikan bersama kejayaan saya bersama SHAKLEE dan anak didil SHAKLEE saya.

Banyak sungguh dapat ilmu dari Master Firdaus meskipun hanya beberapa jam...ONLINE COACHING

Thursday, 6 February 2014

Kebaikan ESP Shaklee, resepi dan masker terbaik, kurus, cantik, sihat


Thursday, 16 January 2014

Selamat Datang


Jangan delete entri ini. Sila edit. Post penting.